Tuinhaarden

bbq wok grill oven pizzaoven en slowcooking

Heerlijk genieten van lange zomeravonden met vrienden en familie, of je nu alleen voor het warme vuur gaat of een lekkere pizza wilt bakken, het is mogelijk met één van de BLOK tuinhaarden.

blok tuinhaarden

In de zomer is de BLOK tuinhaard onmisbaar op ieder terras, niet alleen vanwege de heerlijke warmte en het prachtige vlammenspel maar ook omdat je erop kunt koken, bbq-en en zelfs pizza’s in kunt bakken. Al 13 jaar lang is de BLOK buitenhaard & oven is een betaalbaar stukje Dutch Design, niet voor niets heeft de BLOK tuinhaard in 2012 de Sanoma Tuinawards gewonnen!

cortenstaal

De BLOK buitenhaarden zijn niet alleen fraai maar ook duurzaam. Dat komt omdat deze is gemaakt van 3 mm dik Cortenstaal. Dit materiaal roest 1x en de roestlaag zorgt daarna voor jarenlange bescherming tegen weer en wind. Natuurlijk gaat de roestbruine kleur van de haard prachtig op in iedere tuin.

BLOK tuinhaarden

Blok heeft 3 verschillende tuinhaarden in het assortiment.

€ 759,- BLOK Basic alles-in-een tuinhaard

De ‘Basic’ tuinhaard is ons nieuwste model, waarbij alle functies in 1 haard samenkomen. De haard is standaard voorzien van wokring waarop je kunt wokken maar ook kunt bbq-en en grillen. Ook standaard is de pizzasteen die exact op de wokring past, met de losse klep heb je in een handomdraai een oven (boven de 200 graden), voor brood, ovenschalen of pizza’s. Zonder pizza-steen kun je de deksel met deksel ook gebruiken voor het langzaam garen boven de grill, ideaal voor slowcooking of het roken van vis!

Meer informatie & bestellen >>

€ 1049,- BLOK Classic pizzaoven

Deze classic pizzaoven is voor de echte pizza-professional. De oven (alleen geschikt voor pizza) die zich boven de vuurhaard bevindt, is van binnen helemaal bekleed met vuurvaste steen en kan daardoor een temperatuur halen van 350 graden! Hierin bak je dus in een handomdraai echte Italiaanse pizza’s. De pizza-oven is afneembaar en in te wisselen voor gesloten deksel zodat je de haard ook alleen als ‘Classic’ tuinhaard kunt gebruiken.

Meer informatie & bestellen >>

€ 629,- BLOK classic tuinhaard

Hiermee is het allemaal begonnen, BLOK ‘Classic’ een fraai vormgegeven buitenhaard. Gemaakt van 3 mm dik Cortenstaal, met een standaard glazen deur tegen de spetters, waardoor je wel optimaal kunt genieten van het vlammenspel. Deze haard wordt geleverd met dichte deksel, deze deksel is in te wisselen voor een afneembare wokring (+ € 69,-) of complete pizza-oven (+ € 420,-)

Meer informatie & bestellen >>

koken op de BLOK tuinoven

Zowel met de BLOK ‘Basic’ als met de BLOK ‘Classic’ tuinhaard/pizzaoven kun je heerlijk eten bereiden

PIZZA!

Je begint met het opstoken van de buitenhaard zodat deze goed heet wordt. De oven is na 1,5 uur flink stoken op tempreratuur, in de tussentijd heb je mooi de tijd om het deeg voor de pizza-bodems te laten rijzen. Als de oven op temperatuur is gaan de inmiddels uitgerolde pizza-bodems 1 minuut in de oven, zodat ze een beetje krokant worden. Zo trekt het vocht van de ingredienten niet in de bodem en blijft de pizza heerlijk knapperig. Beleg de pizza-bodem met allerlei lekkers en leg de pizza terug in de oven (Basic 5-8 min / Classic 2,5-3 min). Voor het beste resultaat is de klep van de pizza-oven zoveel mogelijk gesloten, hang de inbussleutel in het gat zodat de klep door het extra gewicht ook echt goed dicht blijft zitten. Ga je heel veel pizza’s bakken laat de oven dan tussentijds af en toe op temperatuur komen met een dichte klep en wat extra hout op het vuur.

wokring en grill

Koken met de wokring is niet alleen wokken, maar ook bakken en grillen. De accessoires van Nederlands bekendste BBQ merk passen perfect op de wokring en geven een uitstekend kook resultaat. Deze accessoires zijn niet verkrijgbaar bij BLOK maar zijn te koop in de grotere tuincentra. De BLOK Basic alles-in-een tuinhaard is ook uitermate geschikt voor slowcooking, zonder pizza-steen kun je de losse deksel met klep ook gebruiken voor het langzaam garen boven de grill, ideaal voor een groot stuk vlees of het roken van vis!

dutch design

BLOK is een ontwerpstudio, met een eigen collectie meubels en accessoires. BLOK buitenhaard & oven hoort al jaren in dat rijtje thuis, een betaalbaar stukje Dutch Design, niet voor niets heeft de BLOK tuinhaard in 2012 de Sanoma Tuinawards gewonnen!

een van de eerste

In 2010 was er praktisch geen aanbod van tuinhaarden in Nederland, zeker geen tuinhaarden waarop je ook kon koken. Maar er was wel vraag naar! Een uitdaging voor BLOK, het ontwerpen van een stoere, strak vormgegeven tuinhaard die makkelijk in elkaar te zetten is. Allemaal bij onszelf in de werkplaats. En dat is gelukt! Cortenstaal was net in opkomst en de door BLOK ontworpen unieke verbindingsmethode van omgeslagen lippen maakt dat de haard echt onverwoestbaar is. De zichtbare lippen zijn het unieke kenmerk van een echte BLOK haard evenals het uitgesneden oplichtende logo trouwens. Kortom een succesvolle haard die in de smaak valt en tot op de dag van vandaag gemaakt wordt in onze eigen werkplaats.

lekker eten

Wij houden van vuur, gezelligheid, lekker eten. Dus waarom niet alles combineren in onze tuinhaard? Vrijwel direct na de lanceren van onze tuinhaard, zijn we opties gaan ontwerpen die het mogelijk maken om ook te koken op de haard, zoals een losse wokring en complete pizza-oven! In 2012 hebben we met deze pizza-oven ook nog eens de Sanoma Tuinawards gewonnen.

Onze klanten

Enthousiaste klanten zijn onbetaalbaar

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur ons dan een email of neem contact op via het formulier.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×